Tänään tein siis baboja.

Ohje Yhteishyvän Ruoka lehdestä 4/04

Kuvassa (ylhäällä) on lehdestä otettu kuva, miltä babojen tulisi näyttää.

Kuvassa (alhaalla) on minun versio baboista.

(En siis oo tehny baboja koskaan ennen)

Hyviä oli silti vaikka ulkonäkö olikin vähän erikoinen.

 

Babat

Mulla tuli yli 20kpl, mut ohjees luki 8-12kpl

2½dl maitoa

25g hiivaa

½tl suolaa

2+5dl vehnäjauhoja

1+2rkl sokeria

3 munaa

100g margariinia

1dl rusinoita

Kostutusliemi:

1½dl vettä

½dl sokeria

1-2rkl rommia tai sitruunamehua

Kuorrute:

1dl tomusokeria

1rkl sitruunamehua tai vettä

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mukaan suola, ruokalusikallinen sokeria ja 2dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi. Anna juuren kohota 15min. Vatkaa loppu sokeri ja munat vaahdoksi ja sekoita taikinapohjaan. Alusta taikina lopuilla jauhoilla. Lisää pehmeä margariini ja rusinat.

Voitele muffinivuoat margariinilla ja leikkaa niihin leivinpaperista korotetut reunat. Täytä vuoat puolilleen taikinalla ja anna kohota vielä jonkun aikaa. Kypsennä pullat 200 asteessa uunin alatasossa noin 15 min.

Valmista kostutusliemi kiehauttamalla sokeri ja vesi kattilassa. Mausta liemi rommilla tai sitruunamehulla. Valele lämpimät babat sokeriliemellä.

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute ja valuta jäähtyneiden babojen koristeeksi.

 

Tässä näette miten minun babat syntyivät:

Tässä hienot korotetut reunat.

 

Uunissa..

 

Uunista ulos.

 

Tötteröt pois ja kuorrutteet päälle.

 

Vain muutama oli edellisten näköinen, loput näyttivät tältä.

 

(Pahoittelut huonosta kuvan laadusta, parempien kameroiden akut oli loppu)