Päivittäminen on vähän jäänyt, on siis jo jonkun aikaa kun tein tän. :)
Ohje ja kuva on uusimmasta Pirkka-lehdetsä eli 6-7/2010
Unohdin ottaa kuvan valmiista tortusta kun se syötiin samantien.
Mansikka-raparperijäätelötorttu
180g digestivejä
75g voita tai margariinia
täyte:
250g raparperia
1rkl vettä
3/4dl sokeria
200g pakastemansikoita
2rkl tomusokeria
1l vaniljajäätelöä
Jauha keksit hienoksi. Lisää kylmä rasva nokareina ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä keksiseos vuokaan ja painele tasaiseksi.
Pese ja leikkaa raparperinvarret sentin paloiksi. Kuumenna rapaprperipalat, vesi ja sokeri kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes raparperit soseutuvat. Siivilöi raparperipaloista mehu. Jäähdytä.
Hienonna jäiset mansikat, tomusokeri ja raparperisose monitoimikoneessa. Paloittele kylmä jäätelö mukaan ja aja, soseuta tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja pakasta ainakin kolme tuntia.
Ota torttu pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ja muutama vaihekuva:
Kommentit