Päivittäminen on vähän jäänyt, on siis jo jonkun aikaa kun tein tän. :)

Ohje ja kuva on uusimmasta Pirkka-lehdetsä eli 6-7/2010

Unohdin ottaa kuvan valmiista  tortusta kun se syötiin samantien.

 

Mansikka-raparperijäätelötorttu

180g digestivejä

75g voita tai margariinia

täyte:

250g raparperia

1rkl vettä

3/4dl sokeria

200g pakastemansikoita

2rkl tomusokeria

1l vaniljajäätelöä

Jauha keksit hienoksi. Lisää kylmä rasva nokareina ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä keksiseos vuokaan ja painele tasaiseksi.

Pese ja leikkaa raparperinvarret sentin paloiksi. Kuumenna rapaprperipalat, vesi ja sokeri kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes raparperit soseutuvat. Siivilöi raparperipaloista mehu. Jäähdytä.

Hienonna jäiset mansikat, tomusokeri ja raparperisose monitoimikoneessa. Paloittele kylmä jäätelö mukaan ja aja, soseuta tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja pakasta ainakin kolme tuntia.

Ota torttu pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Ja muutama vaihekuva: